Fák dőltek útra, sínre, komoly károkat okozott a szélvihar

43-szor kellett beavatkozni Somogyban tegnap, főleg kidőlt fák és leszakadt ágak miatt riasztották a tűzoltókat, Nagyatádon és környékén is. A dél-balatoni vasútvonalon még ma is javítják a megrongálódott felsővezetéket.

35 esetben útra dőlt fa és leszakadt ág miatt kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak, öt helyen pedig vasúti sínre, ill. felsővezetékre dőlt fa.

Fotó: Kadarkút ÖTP
Fotó: Kadarkút ÖTP

Jákó külterületén is ez utóbbi történt, emiatt 14.30 és 19 óra között vonatpótló buszokkal szállították az utasokat, a Dombóvár gyékényes vonalon 20-30 perces késések voltak. A dél-balatoni vonalon 30-90 perces késésekről számolt be a MÁV, mert Balatonszemesen kidőlt egy fa, és ma délelőttig javítják a felsővezetéket.

Fotó: Marcali
Fotó: Marcali HTP

Marcaliban egy melléképület tetőszerkezetét bontotta meg a viharos szél, a balesetveszélyes lemezdarabokat a város tűzoltói rögzítették.

Nagyatádon, a Hunyadi utcában egy 10 méteres fenyőfa gyökerestől kifordult, és a gyalogosforgalmat veszélyeztette; a Honvéd utcában pedig a kidőlt fát a villanyvezeték tartotta, emiatt kellett beavatkozni. Somogyszob külterületén ugyancsak fa dőlt az útra, ott a bolhási önkéntesek segítettek.

Fotó: Bolhás ÖTE
Fotó: Bolhás ÖTE

Mára elsőfokú riasztás adott ki a meteorológiai szolgálat, mert a várható legerősebb széllökések meghaladhatják az óránkénti 70 km-t is. 

Fotó: Tab ÖTP
Fotó: Tab ÖTP

Megosztás