Fázik? Csak hidegebb lesz!

Meleg volt a január, latyakos a február, jéghideg lesz a március! Már megcsípték városunkat az igazi mínuszok, és a héten nem is számíthatunk fagypont fölötti hőmérsékletre. Ismét szállingózik a hó!

Szemfüles olvasóink valószínűleg már tapasztalták, hogy havazással indult február utolsó hete. És mivel jelenleg is nulla fok alatti hőmérséklet van, nem kell latyaktakarításra készülnünk: sokkal inkább a kemény hófúvások nehezíthetik meg a napjainkat.

Ismét havazik
Ismét havazik

Ma reggel mérhettük az eddigi év leghidegebb napját: a hőmérő higanyszála egészen -10 fokig süllyedt. A hét hátralevő napjaiban nem számíthatunk a korábban megszokott enyhe időjárásra. A havazás egészen szerdáig tart majd, mondhatni, a hó vége a hó végén lesz. A hőmérséklet tovább zuhan majd, és hangos puffanással csütörtökön éri el a mélypontot: a hajnali órákban megközelíti a -20 fokot is! Kedvenceinket ezeken a napokon engedjük be a lakásba, hiszen nehezen lehet átvészelni egy ilyen hideg éjszakát. Vegyük elő a vastag kabátokat, vastag zoknikat és készüljünk fel rá, hogy meg fog nőni a gázszámla.

A hideg idő a hétvégére enyhülni fog, de továbbra sem megy 0 fok fölé a hőmérséklet. Pénteken ismét havazásra kell számítani. Készítsük be a hólapátokat!

Megosztás