Fél lábon cammogva, de visszatér a nyár

Az erős hidegfrontot kelet felé kitessékelték országunkból hétfő este. Helyére a szombaton merényletet szenvedett napsütéses idő tér vissza, de már koránt sem fog úgy tombolni a nyár, mint augusztusban.

A szombaton villámokkal és esővel, no meg persze a hideg, őszies levegővel betörő hidegfront alattomos módon hátulról egy bunkósbottal csapta agyon az augusztusi kánikulát. Az elmúlt napokban hűvös, már-már őszies idő uralkodott el a térségünkben, pulóverbe kényszerítő reggelekkel és alkonyokkal. A felhők is elsiratták a meleg időt, hiszen csapadékban sem volt hiány szombat éjjel óta. 

Tegnap elkapták a merényletet elkövető hidegfrontot, és kelet felé deportálták. Így országunkba visszatért a lábadozó meleg idő, mely azóta is próbál erőre kapni. Holnap már ismét nyárias időre számíthatunk, akár 30 fokig is felerőlködhet a hőmérő higanyszála. Az augusztusi kánikula tombolása azonban már nem tér vissza. Egyelőre.

Csütörtöktől marad a 28-30 fok körüli hőmérséklet, ugyanakkor egy heveny megfázást kap térségünk egy észak-északnyugatról érkező gyenge hidegfronttal, ami megnöveli a kilakuló záporok valószínűségét. Így a hétvégén ismét csapadékosabb időre kell számítani. A hőmérséklet azonban már nem fog jelentősen változni ezen a héten, így marad a szelíd nyári idő. Friss reggelekre, kellemes meleg napokra, és hűvös estékre számíthatunk.

 

Megosztás