Figyelem: max. 3 köbméter lomot visznek el!

A jövő héten lesz az őszi lomtalanítás, de a családi házak elől legfeljebb 3 köbméter lomhulladékot szállít el a szolgáltató. A többiért konténert kell bérelni, vagy a hulladékudvarban adhatjuk le térítés fejében.

Október 4-én, hétfőn az északi városrészben, október 5-én, kedden pedig a déli városrészben lesz a lomtalanítás.

A háztartásban keletkezett lomot a lomtalanítás napján reggel 7 óráig az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni, hogy a célgépek és a dolgozók könnyen meg tudják közelíteni.

A társasházi ingatlanok lomhulladékának elszállítása szintén a fent megjelölt napokon történik. A szolgáltató arra kéri a társasházak lakóit, hogy a társasház részére rendelkezésre bocsátott – vegyes hulladékok gyűjtésére szolgáló – gyűjtőedények mellett szíveskedjenek elhelyezni lomhulladékaikat.

Azt is kérik, hogy a kisebb méretű lomhulladékot zsákban vagy dobozban tegyük ki a szétszóródás megelőzése érdekében.

A Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. felhívja a lakosság figyelmét, hogy a lomtalanítás során kizárólag nagydarabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lomhulladékot szállítanak el, tehát a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, építési törmeléket, kerti hulladékot és faágat, autógumit, elektronikai hulladékot (pl: hűtőszekrény, televízió), illetve veszélyes hulladékot (pl: festék, gyógyszer, vegyszer).

A szolgáltató egy helyről csak egy alkalommal szállít el lomhulladékot.

Változás a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy a családi házas ingatlanokról háztartási mennyiségben keletkezett (maximum 3 m3) lomhulladékot szállítanak el. A plusz lomhulladék elszállítására a cég konténert biztosít díjazás ellenében, vagy hulladékudvarban (Nagyatád, Berzencei út) adható le térítés ellenében. A hulladékudvar hétköznapokon 07:30-16:00-ig (munkaszüneti napok kivételével) áll a lakosság rendelkezésére.

Lomhulladékot kizárólag attól az ingatlantól szállítanak el, amelynek tulajdonosa az ingatlanra vonatkozóan a rendszeres hulladékelszállítást nem szünetelteti, illetve nem rendelkezik hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjhátralékkal.

A nagyatádi hulladékudvarban (Nagyatád, Szarvas u. 2532. hrsz.) egész évben lehetőség van térítésmentesen az ép, nem kifosztott állapotú elektronikai hulladékok – TV, hűtő motorral, mikrohullámú sütő, kisrádió, számítógép, porszívó stb. – és háztartásonként 5 db személyautó gumi, elkülönítetten (szelektíven) gyűjtött csomagolási hulladékok és a lakossági veszélyes hulladékok leadására.

A hulladékudvar kedden 7.00-13.00, míg szombaton 7.30-13.00 óra között (munkaszüneti napok kivételével) áll a lakosság rendelkezésére.

Ezért azt kéri a szolgáltató, hogy az újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér és színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) ne a lomokkal együtt helyezzék ki, hanem használják a kihelyezett elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtő szigeteket, a családi házas övezetben a házhoz menő elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtést és a hulladékudvart!

Megosztás