Földrengés rázta meg Nagyatádot!

A város számos pontjából jelezték: este 8 óra 8 perckor körülbelül 10 másodperces földrengés hullám következtében remegtek a képek, tükrök a falon. A kutyák ugatásától hangos a város.

Földrengés történt Nagyatádon! A város több pontjából jött olvasóinktól értesítés, hogy megremegett a lábuk alatt a talaj: a Komáromi utcából, az Aradi utcából, a Jókai utcából, a Zrínyi utcából, Henészből és Bodvicából is érkeztek beszámolók. A társasházak minden emeletét megrázta a szokatlan földmozgás.

A földrengés olyan erősségű volt, hogy nem csak városunkban, de még Ötvöskónyiban, Bolháson, sőt Háromfán is érezték. 

A beszámolók szerint este 8 óra 8 perckor kezdődött az esemény. Mély zúgással indult, a szobában a bútorok vibrálni kezdtek, a tükrök és ablakok pedig hangosan remegtek. Az emberek a lábukban is érezték a különös remegést. Amilyen gyorsan történt, úgy véget is ért: utána sokan kimentek az utcára a szomszédoktól megbizonyosodni a történtekről.  Városszerte a kutyák ugatásától zajosak az utcák.

Utoljára Segesden történt egy földrengés, nem is olyan régen, február 17-én. A magyar szeizmológiai intézet földrengésfigyelő oldalán még nem számoltak be az esetről. 

Frissítés:

A foldrenges.hu oldalán olvasható már a földrengés leírása:

2019. március 7-én, helyi idő szerint 20:08-kor közepes méretű földrengés keletkezett Somogy megyében, Nagyatád közelében, kb. 13 km mélységben. A földmozgás mérete 4,0 volt a Richter-féle skálán. A rengést több előrengés előzte meg az elmúlt napokban.
A földrengést nagy területen érezték. A rengés mérete és mélysége alapján kisebb károk is keletkezhettek az epicentrum környékén.

További olvasói beszámolók is érkeztek: a Kossuth utcában az egyik lakásban megrepedt a fal a rengés következtében. 
A m.emsc.eu szerint Somogyszobon volt az epicentrum.

Frissítés: 
A facebook-os beszámolók szerint Somogy szerte rengeteg helyen érezték a földrengést: Szentán, Darvason, Nagybajomban, Segesden, Böhönyén, Inkén, Csurgón, Iharosberényben, Kutason, Barcson, Szabáson, Belegben és Szenyérben is. 

Az Atádhír várja olvasóink beszámolóit, tapasztalatait a földrengésről az info@atadhir.hu e-mail címre! Ha történt látható hatása (falrepedés, eltörött ablak, leesett tükör), úgy az arról készült fényképeket is!

Megosztás