„Fóliasátorban” ebédelnek a gyerekek

Már lassan egy hónapja zajlik a tanév a különleges járványügyi szabályozások keretében: a gyerekek a folyosókon maszkban járnak, az Árpád iskolában az ebédlőt műanyagfóliával több részre osztották.

Lassan meg-megszokják a gyerekek, tanárok és szülők is a koronavírus-járvány miatt bevezetett óvintézkedéseket: például a szülők a mai napig nem léphetnek az iskola területére, a bejáratnál kézfertőtlenítő állomás van elhelyezve, az osztályok az iskola területén nem keverednek egymással, órák közben a folyosókon mindenkinek maszkot kell hordani, és különleges erőfeszítéseket tesznek a rendszeres kézmosás és felületfertőtlenítések elvégzésére.

Az étkeztetés külön problémát jelentett, különösen az Árpád iskolában, hiszen egy 200 fős menzán fogyasztják a gyerekek az ebédet. Ha ezt a termet elsőtől nyolcadikig külön-külön egyszerre csak egy osztály foglalhatná el ebédelés céljából, úgy több óráig tartana.

Ezt a problémát kiküszöbölve az étkezőt fólialapokkal három részre osztották: ezeket a mennyezetről engedték le, könnyen cserélhetőek.

Azért fóliával oldottuk meg, mert könnyen tisztítható, a vékonyságuk révén pedig nem vesz el nagy területet, nem utolsó sorban fényáteresztő is – magyarázta az iskolaigazgató, Ujvári Tomor.

A Bárdos iskola diákjai más módszerek szerint étkeznek, hiszen ott nincs külön ebédlő. A József Attila kollégium szolgáltatja számukra a menzát, ide vonulnak át az diákok tanári felügyelet mellett. Itt az építészeti kialakításnak köszönhetően nincs szükség válaszfalak felhúzására, hiszen eleve több fakkból áll az étkező.

Az iskolákban a mai napig nincs igazolt koronavírusos diák, ám az igazgatók szerint sok a hiányzó tanuló hasmenéses megbetegedés miatt.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

 

Megosztás