Füstölt az autó a parkolóban

Szerkesztőségünk előtt történt a bizarr tűzeset: fehér füst hömpölygött ki egy parkoló autó motorteréből. Az Atádhír munkatársai porral oltóval közbeléptek a tűzoltók megérkezéséig.

Füstcsóvák csaptak ki egy ezüstszínű, Renault típusú autó motorháztetője alól a belvárosban ma délután 3 órakor. A kulturális központ dolgozói észlelték az esetet, akik ironikus módon éppen kiszebábot készítettek. Az autóból fehér füst és kellemetlen, égett szag áradt.

Az eset további iróniája, hogy a gépjármű éppen az Atádhír szerkesztősége előtt parkolt: fotóriporterünk értesítette a tűzoltókat. Kisebb tumultus alakult ki a parkolóban, a jelenlévők megpróbálták megkeresni az autó gazdáját. Még a Bárdos iskola hangosbemondójában is bejelentették az esetet a tulaj után kutatva.

Mivel félő volt, hogy a füst előbb-utóbb lángokba csap át, ezért megelőzés céljából a fotóriporterünk és ezen sorok írója a kulturális központ két porral oltójával a motorházba fújtak. A tűzoltóság eközben vonalban volt, akik a művelet folytatására biztatták őket, amíg a szerkocsi kiérkezik.

Porral oltóval igyekeztek megelőzni a tüzet
Porral oltóval igyekeztek megelőzni a tüzet
Két tartályt is belefújtak a motorháztetőbe
Két tartályt is belefújtak a motorháztetőbe

Időközben megjelent az autó gazdája is, egy berzencei férfi és párja. Állítása szerint negyed órával azelőtt parkoltak le, és az autó semmi jelét nem mutatta, hogy bármi baja lenne. Komikus módon egy biztosítási ügynök is a helyszínen tartózkodott, aki rögtön tanácsokkal látta el az autó gazdáját.

A tűzoltók megtalálták füst forrását
A tűzoltók megtalálták füst forrását

Rövidesen kiérkezett a tűzoltóság is: miután felnyitották a motorháztetőt, megállapították, hogy a füst egy szigetelő rétegből származott. Miután a járművet áramtalanították, eltávolították a füstölgő szigetelést és fecskendővel visszahűtötték. Egyelőre nem lehetett megállapítani, mi okozta az anyag füstölését.

 

Megosztás