Három hektár gabona égett le Segesdnél

A tüzet már megfékezték. Mintegy három hektáron teljes egészében, további négy-öt hektáron pedig foltokban égett le tarló és lábon álló gabona Segesd és Böhönye között.

– Ameddig a szem ellát, feketeség van, mindehol elszenesedett búzakalászok – foglalta össze a tűzesetet a helyszínen tartózkodó munkatársunk. Háromnegyed egykor riasztották a tűzoltókat a Segesd és Böhönye között található mezőgazdasági földterületre, mely közvetlenül a Rinya mellett terül el. A nagyatádi hivatásos és a böhönyei önkormányzati egységek vonultak ki két szerkocsival és egy vízszállítóval. A helyszínen lévő erőgép eközben körbetárcsázta a területet, hogy ne terjedjenek tovább a lángok. Erdősor a Rinya miatt nem volt veszélyeztetve, de fennállt a veszélye, hogy a tűz a szomszédos gabonára is átterjed. Több vízsugárral és szikracsapókkal sikeresen megfékezték a lángokat, bár a terület még helyenként füstöl.

A mintegy 30 hektáros területen teljes terjedelmében 3 hektáron égett le a tarló és lábon álló gabona. További 4-5 hektáron pedig foltokban csaptak fel a lángok. Információink szerint a tüzet egy jármű elektromos meghibásodása okozta.

Megosztás