Havazásban kóstolgatták a forralt bort

Nyolc fehér- és tizenegy vörösborból készült a forró ital az idei rendezvényen. A zsűri szerint egyértelműen javult a forralt borok minősége, és rutinosabbak lettek a főzők is. Videóval, fotókkal.

A vírushelyzet miatt egy-két csapat lemondta a részvételt, és a korábbi évekhez viszonyítva kevesebben voltak a hétvégi eseményen, de összességében így is megfordultak a helyszínen mintegy kétszázan a szervezők becslése szerint.

Ideális volt az időjárás, nem volt túl hideg, a megnyitó és a díjátadó idején heves hóesés tette hangulatosabbá az idei rendezvényt. Nyolc fehér és tizenegy vörösborból készült forró ital – mondta Németh Csaba önkormányzati képviselő.

A három tagú zsűri elsősorban a bor minőségét értékelte, de természetesen az ízhatás harmóniájára is figyeltek. Úgy értékelték, hogy az idei, immár ötödik alkalommal megtartott rendezvényen jelentősen javult a minőség, és rutinosabbak lettek a versenyzők, sokkal ízletesebb forralt borokat készítettek, mint az előző években. Az eseményt az önkormányzat és a Prológ Alapítvány rendezte.

Így díjazták a résztvevőket:

Vörösbor:
1. Kovács Jánosné
2. Kocsis Ágnes
3. Segesdi Szent László Bor és Pálinka Egyesület
Különdíj: Kulturált Borvirágok

Fehérbor:
1. Pauska Mária
2. Segesdi Szent László Bor és Pálinka Egyesület
3. Bokor János
Különdíj: Kovács Jánosné

Megosztás