Hét ország dzsúdósai között dobogón a nagyatádiak!

Hárman is a dobogóra állhattak a lendvai nemzetközi versenyen a Nagyatádi Judo Klub tanítványai közül. A mórahalmi tornán pedig az egyesület hat fiatalja is az első ötben végzett serdülő és diák kategóriában. Fotókkal!

Minden sportolónak fontos a megmérettetés. Tanulunk belőle. Megismerjük a felkészülés nehéz munkáját, gyakoroljuk a kitartást, megtanuljuk a kudarcok és a sikerek lelki erőpróbáit.

A Nagyatádi Judo Klub mindig nagy hangsúlyt fektetett a tehetséges és lelkes judokák versenyeztetésére. Idén január 13-án rendezték meg Lendván a 20. Pokal Borilnih Vescin. A nívósan lebonyolított versenyen 48 klub csaknem 450 versenyzője vett részt számos országból. Komoly küzdelemben mérkőzhettek meg Szlovénia, Magyarország, Horvátország, Románia, Szlovákia, Ausztria és Lengyelország versenyzői. A Nagyatádi Judo Club Novák Szilvia edző irányításával 4 versenyzővel képviseltette magát a rangos versenyen, és kiváló eredmények születtek:

U12 leány 52 kg: Takács Sára 1. hely

U12 fiú 38 kg: Krápecz Levente 3. hely. Levente nagyon erős, 21 fős mezőnyben léphetett a dobogóra.

U14 leány 32 kg: Krápecz Natasa 1. hely

U16 női 52 kg: Rácz Vivien 5. hely.

Ezt követte január 27-én a III. Molnár Franciska Emlékverseny, amelyet Mórahalom dzsúdóklubja rendezett. A csaknem 300 induló versenyző komoly küzdelmét izgulhatták végig a kísérő szülők és edzők. Szép eredmények születtek:

Serdülő kategóriában Gurbács Juli 5. hely; Krápecz Natasa 2. hely

Diák kategóriában Stróhmajer Bence 2. hely

Diák B kategóriában Takács Sára 3. hely; Kliment Zalán 2. hely, Krápecz Levente 4. helyet szerzett.

– Nagyon meglátszott a gyerekeken a jó felkészülés, gratulálok nekik és az edzőknek is. Igazán komoly, küzdelmes párharcokat láthattunk mindkét versenyen. Köszönet a gyermekek kitartó munkájáért és a szülők segítségéért – fűzte hozzá Krápecz László, az egyesület elnöke.

Megosztás