Heti előrejelzés: kék hétfő, szürke szerda, pompás péntek

Sötéten alakul a hét első fele, majd az idő előrehaladtával egyre többször bújik elő a nap a felhők közül. Csapadékra nem kell számítani.

Következzen a heti időjárás-előrejelzés, melyhez a Metnet adminisztrátora, Varjas Kornél szolgáltatta az információkat:

Az előttünk álló héten főként napközben valamivel enyhébb időre számíthatunk. A változatosság kedvéért a hét második felében talán a napot is láthatjuk, de az elején a Kék Hétfő búskomor szellemében erősen felhős, borongós idő lesz a jellemző, napsütésre minimális az esély, a szél többnyire gyenge lesz.
Kedden sem változnak a kilátások, délelőtt jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég felettünk, majd talán délután elvékonyodhat a felhőzet, és rövid időszakokra kisüthet a nap is. Csapadékhullásra nem kell  számítani, a szél csak időnként gyengén megrezegteti a faleveleket.
Marad a megszokott rutin szerdán is: délelőtt ködös, felhős időnk lesz, majd délután ismételten elvékonyodhat a felhőzet, és ha szerencsénk lesz, kisüthet a nap. Viszont az esti óráktól kezdve egy hidegfront hatására északnyugatira fordul a szél, ami időnként már felborzolhatja a kedélyeket. Szakszóval élve mérsékelt szélfújás várható.
Csütörtökön végre ránk mosolyog az ég: a hidegfront mögött kitisztul az idő, és több órás napsütéses időszak köszönt be Nagyatádon. Az északnyugati szél délelőtt még megélénkülhet (libbenő szoknyát ne húzzon fel senki), majd délutánra mindenütt mérséklődik a légmozgás.
Pénteken délről fog fújni egy kis gyenge szél, és többnyire napos időnk lesz, sajnos, ezen a héten utoljára. 
Szombaton és vasárnap a reggeli köd felszállása után ismét erősen felhős, borongós időre számíthatunk.

Jellemző hőmérsékletek:
Hétfő reggel: -1 fok körül
Hétfő délután: +2, +3 fok

Kedd reggel: -1, -2 fok
Kedd délután: +2, +3 fok

Szerda reggel: -4, -6 fok
Szerda délután: +5, +6 fok

Csütörtök reggel: -2, -3 fok
Csütörtök délután: +6, +7 fok

Péntek reggel: -5, -6 fok
Péntek délután: +6, +7 fok

Szombat reggel: -2, -3 fok
Szombat délután: +2, +4 fok

Vasárnap reggel: -2, -3 fok
Vasárnap délután: +1, +3 fok

Megosztás