Heti előrejelzés: langyos őszi napok jönnek

Most végre beköszönt az igazi őszi időjárás: kellemes napsütéses, enyhén meleg hétnek nézünk elébe. Hébe-hóba gyönge őszi eső is beszökhet, de nem marad velünk sokáig.

Ne bújja a meteorológiai portálokat! Pontos, helyi előrejelzésre kíváncsi? Itt olvashatja! Ismét jelentkezik az Atádhír időjárás-szakértő munkatársa, Varjas Kornél:

Ezen a héten hamisítatlan, mérsékelten meleg őszi időre számíthatunk. Hétfőn változóan felhős, napos időszakok váltogatják egymást, csapadékra nem számítunk. Kedden reggel egy hidegfront és Olaszország felett örvénylő mediterrán ciklon hatása alá kerülünk, emiatt hajnaltól kezdődően erősen megnövekszik a felhőzet és kisebb esőre is fel kell készülnünk, de jelentősebb csapadékra nem kell számítanunk. Kedd délutántól kezdhet lassan vékonyodni, szakadozni a felhőzet, esti órákra kiderülhet az ég. Szerdától péntekig már több napsütésre számíthatunk, csapadék már nem valószínű. A jelenlegi számítások szerint szombaton és vasárnap ismét több felhő lesz felettünk és csapadék is előfordulhat, de most még jelentős mennyiségű csapadék nem lászik. Hűvös, a hétközepén csípős reggeleket követően, a várható délutáni hőmérsékletek:

Hétfő: 17-18°C
Kedd: 15-16°C
Szerda: 18-19°C
Csütörtök: 15-16°C
Péntek: 17-19°C
Szombat: 16-18°C
Vasárnap: 18-20°C

Megosztás