Holnap valóban beköszönt az ősz

Hétfőn délután megérkezik az a hidegfront, amely tényleg elhozza az idei őszt. 3-5 mm cspadék várható Nagyatád térségében, ezt szerdán egy újabb hullám követi. 20-24 fokra mérséklődik a napali felmelegedés.

A két hidegfront összesen 9-12 mm csapadékot hoz, és, persze, lehűlést. Csütörtöktől már legföljebb csak 18-21 fokig melegszik fel a levegő, éjszakánként pedig már 7 fok alá is süllyedhet.

Hétfőn az ország délnyugati kétharmadán felhős idő várható, gomolyfelhő-képződéssel, azonban délelőtt még a Dél-Dunántúlon is sokat süthet a nap – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Ott összességében többfelé számíthatunk csapadékra, kisebb körzetekben jelentős mennyiséggel. Eleinte az északi megyékben, középső országrészben, később ettől délebbre is kialakulnak záporok, zivatarok, illetve eső is. 

A zivatar veszélye miatt Somogy megyére kiadta az elsőfokú figyelmeztetést az OMSZ.

A hétvégén szárazabb idő lesz már, de a széllökések maradnak, és a lehűlés is folytatódik: 6-10 fok között valószínű a legalacsonyabb hőmérsékletek alakulása, míg a csúcsértékek 20-21 fok között lesznek.

Megosztás