Holnaptól lomtalanítás!

Itt az ősz, itt van újra, indul a padláskisöprés időszaka! Hétfőn az északi, kedden a déli városrészből szállítja el a szolgáltató a kihelyezett lomhulladékokat. Idéntől 3 köbméteres keretet szabtak meg.

Holnaptól, október 4-én, hétfőn az északi városrészben, október 5-én, kedden pedig a déli városrészben végez lomtalanítást a A Viridis-Pannonia Nonprofit Kft.

A háztartásban keletkezett lomot a lomtalanítás napján reggel 7 óráig az ingatlan előtti közút mellé, a  társasházi ingatlanok lomhulladékait pedig a vegyes hulladékok gyűjtésére szolgáló gyűjtőedények mellett szíveskedjenek a lakók elhelyezni forgalmat nem akadályozó módon. Egy helyről csak egy alkalommal szállítanak el lomhulladékot.

A szolgáltató kéri, hogy a kisebb méretű lomhulladékot zsákban vagy dobozban tegyük ki a szétszóródás megelőzése érdekében. A lomtalanítás során kizárólag nagydarabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lomhulladékot szállítanak el, tehát a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, építési törmeléket, kerti hulladékot és faágat, autógumit, elektronikai hulladékot (pl: hűtőszekrény, televízió), illetve veszélyes hulladékot (pl: festék, gyógyszer, vegyszer). A fenti felsorolásban szereplő hulladékok gyűjtésére, átadására a szarvas utcai hulladékudvarban van lehetőség: az elektronikai hulladékokat és a háztartási veszélyes hulladékokat, valamint autógumiból évi öt darab 5-öt, egész évben térítésmentesen lehet az udvarban leadni. Ugyanez vonatkozik a szelektíven gyűjthető hulladékokra is, így a szolgáltató kéri, ezeket a szelektív konténerekbe helyezzük, vagy használjuk a családi házakhoz menő heti szállítási szolgáltatást.

Ahogy arra korábbi cikkünkben is felhívtuk a figyelmet, a lomtalanítás során a családi házas ingatlanokról legfeljebb 3 köbméter lomot szállít el a szolgáltató. Ez a mennyiség iránymutató jellegű, ennek felmérése szemrevételezés alapján történik. Így egy bizonyos toleranciaszintig elszállítják a kihelyezett hulladékot, de ha a lomok egyértelműen meghaladják a 3 köbmétert, úgy az azon felüli mennyiséget nem szállítják el. A plusz lomhulladék elszállítására a cég konténert biztosít díjazás ellenében, vagy a hulladékudvarban (Nagyatád, Berzencei út) adható le térítés ellenében.

Lomhulladékot kizárólag attól az ingatlantól szállítanak el, amelynek tulajdonosa az ingatlanra vonatkozóan a rendszeres hulladékelszállítást nem szünetelteti, illetve nem rendelkezik hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjhátralékkal.

 

Megosztás