Hónapokon át verte élettársát a nagyatádi férfi

Minősített kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Nagyatádi Járási Ügyészség egy 27 éves férfival szemben, aki rendszeresen bántalmazta élettársát az otthonában. A bíróság 2 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A vádlott 2018 szeptemberében költözött a sértett nagyatádi házába, kapcsolatuk azonban nem alakult jól, gyakoriak voltak köztük a veszekedések.

2019 januárja és márciusa között a vádlott és a sértett vitái már rendszeresen tettlegességig fajultak, amelyek során a férfi több alkalommal ittasan megverte a nőt, akinek olykor 8 napon túl gyógyuló sérüléseket is okozott.

A vádlott először a sértett orrát törte el, majd egy hónappal később a veszekedésük alatt ágyban fekvő nő arcát ütötte meg többször ököllel. A férfi által elkövetett bántalmazások ezután még inkább eldurvultak, így 2019 márciusában egy konyhában történt vita során testszerte megütötte és megrúgta a nőt, akinek pár nappal később a bal kezét olyan erővel szorította meg, hogy az egyik ujja eltörött.

A március óta letartóztatásban lévő férfit az ügyészi indítványnak megfelelően a Nagyatádi Járásbíróság előkészítő ülésen 2 évi és 2 hónapi börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet jogerős.

Megosztás