Hőség, extrém magas sugárzás és zivatar is jön

Figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat Somogyra a mai és a holnapi napra is. Ma Nagyatád környékén 34 fokos kánikula és extrém magas UV-B sugárzás várható, holnap pedig még zivatar is.

Ma a környékünkön a középhőmérséklet meghaladhatja a 25, városi környezetben helyenként a 26-27 fokot is. Vasárnap és hétfőn Dél-Somogyban a legmagasabb nappali hőmérséklet 34 fok lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy vasárnap a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8,5-ös (extrém) UV-B sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Fokozottan kell védekezni a napsugárzás által okozott leégés ellen. Amennyiben lehetséges, napközben 11:00 és 15:00 óra között kerüljük a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt.

Hétfőn délután hidegfront éri el hazánkat. Délután a front mentén északnyugat felől egyre több helyen pattannak ki zivatarok, hevesebbek elsősorban északon és keleten lehetnek, felénk kevésbé valószínű ez. Holnap a déli tájakon várható 25 fokot elérő vagy meghaladó középhőmérséklet, de délután a front érkeztével gyorsan csökken majd a hőmérséklet.

Megosztás