Hőségriadó: 37 fok is lehet a hét közepén!

Maximumra kapcsol a nyár: az idény eddigi legforróbb napjai következnek, írják a meteorológiai oldalak. Fokozódik a hőség: Nagyatád környékén a hét közepén akár a 36-37 fokot is elérheti a nappali csúcshőmérséklet.

Országszerte figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. Az MTI-hez kedden reggel eljuttatott veszélyjelzésük szerint Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
Azt írják: napközben, várhatóan késő délután, este a Nyugat-Dunántúlra besodródhat vagy ott kialakulhat helyenként zivatar. A legjellemzőbb kísérőjelenség az intenzívebb csapadék lehet, de erős vagy viharos szél, és itt-ott jégeső is előfordulhat. Somogyban és ezen belül Nagyatád körzetében legfeljebb péteken és szombaton lehet ilyesmire számítani.
Emellett a napi középhőmérséklet az ország nagyobb részén 25 Celsius-fok felett valószínű, vagyis érvénybe lépett az elsőfokú hőségriadó. 

Környékünkön a legmagasabb nappali hőmérséklet 35 és 37 fok között várható. Ez alól talán csak a hétvége lesz kivétel: ha érkezik egy gyenge zivatarzóna, akkor 30-32 fokra mérséklődhet a kánikula. Hajnalra is csupán 17-21 fok közé hűl majd le a levegő. A jelenlegi előrejelzések szerint tehát a következő napokban fokozódik a hőség.

Megosztás