Hulladékszigetek, urnahelyek, parkolók és kátyúk

Egyebek között ezek is szóba kerültek a nagyatádi testület mai ülésén. A képviselők négy hónap kényszerszünet után most tudtak először összeülni. A veszélyhelyzet miatt legutóbb februárban találkoztak.

Gyakran kerül a papír-műanyag hulladék a szelektív szigeteken elhelyezett gyűjtőedények mellé, mert azok megtelnek, így már nem férnek bele – hívta fel a szolgáltató figyelmét Ormai István polgármester.

Ezeket egyébként csütörtökönként üríti a szolgáltató. Válaszában Zsirmon Máté, a Viridis-Pannónia N. Kft. területi értékesítési vezetője kifejtette: igyekeznek erre odafigyelni. Hozzátette: tapasztalataik szerint a családi házas övezetekből is gyakran viszik még a szelektív hulladékot a szigetekre, pedig a házuk elé is kihelyezhetnék. Ez is okozhatja a gyűjtőszigetek túltelítettségét.

A simongáti temetőbe urnafalat szeretne a város, ehhez hasonlóan bővíteni kívánja az urnahelyeket a központi temetőben; a kivadáriban pedig egy előtetőre lenne szükség a ravatalozó előtt, és parkolót is ki kellene alakítani, valamint a kerítést kicserélni, ahogy a henészi temetőben is – hangzott el a temetőket üzemeltető megyei vállalat beszámolójának tárgyalásakor.

A napirendek végén Ludas László alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy szombatonként, a piaci napokon a Kolozsvári utcában a füvön parkolnak az autók. Mint mondta, ezt az állapotot meg kell szüntetni. Még egy mozgáskorlátozott pakolóhely kialakítását szorgalmazta a Hunyadi utca 8. előtt Pallai Lászlóné. A Mártírok útja egyik járdaszakaszának a javítását, továbbá az ottani parkolóhelyek felfestését kérte Németh Csaba. Az alpolgármester azt is jelezte: a Jókai lakótelepen 3-4 veszélyes kátyú alakult ki, azokat mihamarabb meg kell szüntetni.

Július 20-tól és augusztus 21-ig igazgatási szünetet rendeltek el a polgármesteri hivatalban a képviselők. Ez idő alatt is lesz ügyfélfogadás és ügyintézés, csak csökkentett üzemmódban.

Megosztás