Idén 2,3 km útjavítást tervez a Magyar Közút a járásban

19 500 millió forintot költ idén a Magyar Közút burkolatjavításra és -felújításra. Megkérdeztük, mennyi érinti ebből a Nagyatádi járást, illetve Somogyot.

A tél végével a Magyar Közút 95 mérnökségének brigádjai a lokális és nagyfelületű burkolatjavításokra fókuszálnak – írta közleményében az állami közutak kezelője. Eszerint a kátyúzási munkákra csaknem 90 ezer tonna aszfalt felhasználását tervezték be 2022-ben, majdnem 9 milliárd forint értékben. Ezen kívül alvállalkozóikon keresztül végzett lokális burkolatjavítási munkákra csaknem 3 milliárd forintot fordítanak majd idén. A Magyar Falu Útfelújítási Program keretében pedig 2021-hez képest 5,5 milliárd forinttal többet, 16,5 milliárd forintot használhatnak fel idén burkolatfelújtásra.

Somogyi útfelújítások

Kérdésünkre a közút arról tájékoztatott, hogy a Magyar Falu program keretében idei megvalósítással a következő útfelújítások lesznek: a Barcs-Berzence összekötő úton Vízvár kül- és belterületén összesen 4,5 km hosszon, 691 millió forintért. További hat felújítás készül még: három a Kaposvár-Fonyód, egy az Andocs-Látrány összekötő úton, egy Somogyváron és egy Kánya külterületén.

Az ún. TOP-maradványból öt korszerűsítés lesz idén: Marcali, Juta, Somogyjád, Patosfa környékén, ill. Rácegres-Magyaratád között.

Az ún. nagyfelületű javítások közül egy járásunkat is érinti: a Nagyatád-Somogyszob-Segesd közötti mellékúton 2,3 km hosszon. További 13,2 km-en Kaposvár-Szántód, Szenyér-Hollád, Marcali-Galambok között és a kötcsei bekötőúton dolgoznak majd.

A Giro d’Italia miatt a 61-esen is dolgoznak

A Magyar Közút hozzátette: a fentieken túl nagyatádi mérnökségük 2022. március 21-én kezdte meg a 61-es főút Böhönye – Zala megyehatár közötti szakaszának lokális burkolatjavítását finisheres géplánccal a Giro d’Italia kerékpárverseny biztonságos lebonyolítása érdekében. Terveik szerint ez 3-4 hetet vesz igénybe. Ezt megelőzően ezen az útszakaszon padkajavítási, feltöltési munkálatok is zajlottak padkaterítő láda segítségével, mely az aszfaltozás után is folytatódik.

Megosztás