Így égett le a nagyatádi épület – fotógaléria

A tető egy része már beomlott, mire a nagyatádi tűzoltók a helyszínre értek. Egy személyautó, gépek és berendezések váltak a tűz martalékává. A marcali egységek is besegítettek, így sikerült megmenteni az épület felét.

Kigyulladt egy négyszáz négyzetméteres raktár Nagyatádon, a Szabadság utcában csütörtök délután, számoltunk be róla tegnap.  A megyei katasztrófavédelem képeket küldött ma az esetről, ezekből jól látható a lángok pusztításának mértéke.

A tájékoztatás szerint a tető egy része már beomlott, amikor a város hivatásos tűzoltói a helyszínre értek. Az egységek az épületet átvizsgálták, de nem találtak bent senkit, viszont kihoztak egy szén-dioxid-, három oxigén-palackot, valamint egy 11,5 kg-os PB gázpalackot, amelyet hőhatás is ért, ez utóbbit a tűzoltók visszahűtötték.

A nagyatádi tűzoltók a marcali egységekkel kiegészülve több oldalról, öt vízsugárral végezték az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, beavatkozásuknak köszönhetően az épület mintegy felét sikerült megóvni a tűz pusztításától. A raktárban tárolt gépek, berendezések és egy személygépjármű azonban megsemmisült.

Megosztás