Így emelték ki a beszakadt hidak alá szorult autókat

A 68-as főúton két gépkocsi is az áradásban elsodort hidak alá szorult a múlt hétvégén. Egyikük a nagyatádi elkerülő, másikuk pedig a Segesd-Böhönye közötti szakaszon. Videókat és fotókat is készítettünk, ill. kaptunk.

A hírhedt július 25-i napon több útszakaszt is úgy elöntött az ár, hogy le kellett zárni. Az egyik ilyen a 68-as főút Segesd és Böhönye közötti szakasza, amelyen leszakadt az egyik Rinya-híd. Ide szorult be egy horvát rendszámú autó. A nagyatádi hivatásos tűzoltók a nagykanizsaiak daruját kérték a helyszínre, azzal emelték ki tegnap a bajba került járművet. 

Az Atádhír közösségi oldalán ennek az esetnek megírták a meglehetősen kalandos történetét. Eszerint a horvát sofőr második születésnapja volt 25-én. Állítólag  egyedül utazott az autóban, és valahogy sikerült kimásznia belőle. Ám még este is akkora sodrása volt a Rinyának, hogy elsodorta a Segesd határában levő vasúti hídig. Ott valahogy kievickélt a vízből, majd Felsőbogátpuszta felől meglátta a lámpákat, arrafelé tartott. Ott kapott segítséget az egyik házban, mentőt hívtak neki. Azt viszont biztosan tudjuk, hogy már jól van, az autója kiemelésekor ott volt a helyszínen.

A másik személygépkocsi a 68-as főút nagyatádi elkerülő szakaszán szorult a leszakadt Rinya-híd alá. Erről egyik olvasónktól kaptunk videót, köszönjük.

 

Megosztás