Így látogathatunk a temetőkbe a hosszú hétvégén

Meghosszabbított nyitvatartással, rendezett környezettel, járőröző polgárőrökkel és sírhelymegváltási lehetőséggel várják a nagyatádi temetők a szeretteik sírját felkereső látogatókat, tudatta az üzemeltető.

Az ilyenkor szokásos karbantartásokat, tisztításokat elvégezték, a napokban fejezik be, mindenszentekre és halottak napjára rendbe teszik az öt nagyatádi temetőt, válaszolta kérdésünkre az üzemeltető cég.

Takarítják a központi temetőt
Takarítják a központi temetőt

Elkészült egy új, 80 férőhelyes urnafal a központi temető vasútállomás felőli bejárata közelében – mondta Hajdú Zsolt, a Somogy Temetkezési Kft. nagyatádi kirendeltségének vezetője. – A ravatalozóval szemben lévő urnafalak előtt pedig éppen most látjuk el térkőburkolattal az eddigi földes területet.

Térkövezik az urnafal előtti területet
Térkövezik az urnafal előtti területet

A temetők nyitvatartása így alakul az ünnepek idején:

  • Okt. 30-31. (szombat, vasárnap): 8.00-20.00 óra
  • Nov. 1. (hétfő): 8.00-20.00 óra
  • Nov. 2. (kedd): 6.00-20.00 óra

November 3-a, szerdától a szokásos téli nyitvatartás szerint üzemelnek a temetők, azaz 7.00 órától 18.00 óráig látogathatók.

A hosszú hétvégén a korábbi évekhez hasonlóan most is temetői ügyeletet látnak el a polgárőrök. A nagyobb ünnepek előtt – mindenszentek, karácsony, húsvét – több a viráglopás, mint egyéb időszakban.

A hétvégi három nap alatt kibővített lehetőség lesz a sírhelymegváltásokra. Akik vidékről, akár az ország távolabbi vidékéről érkeznek Nagyatádra, egy előzetesen telefonon (telefonszám: 30/619-4584) egyeztetett időpontban a nyitvatartás teljes időtartama alatt intézhetik a sírhelymegváltást.

Megosztás