Így rajtolt el a 30. Hosszútávú Triatlon OB!

Fél nyolckor a gyékényesi tóba vetette magát mintegy 450 egyéni versenyző, csaknem másfél órával később pedig a több mint 170 csapat első úszója. Videóval és fotókkal!

Egy villámváltó is versenyez idén: a veszprémi csapattól mindenképpen 8 órán belüli időt várnak. A VTExpressz úszója Rasovszky Kristóf világbajnok: elmaradt a tokiói olimpia, ezért tud most Nagyatádon lenni. Kristóf nemrég rekodridővel nyerte az idei Balatonátúszást. A csapat kerékpárosa, Rónaszéky Balázs a veszprémi klub a legjobb bringása. Kovács Tamás hosszútávfutó pedig jelenleg az aktív magyar futók közül a legjobb maratoni idővel rendelkezik: 2 óra 14 perc. Londonban ő képviselt minket az olimpián. 

A legnagyobb figyelem, persze, az egyéni teljesítőkre összpontosul. Az esélyesek között mindenképpen meg kell említeni Petsuk Zoltán 2018-as magyar bajnokot (8 óra 25 perc körüli időre számít); Badar Gergőt, aki már 8.10-es időt is teljesített külföldön; Hankó Dávidot a 8.20-as barcelonai eredményével és Erdélyi Danit is. A hölgyek mezőnyéből pedig kiemelkedik a tavalyi győztes, Zelinka Gabriella, aki a 9 óra 12 percen belüli eredményével a szebbik nem pályacsúcstartója is.

Délután negyed 4 körül kiderül, melyiküknek hogy sikerül idén teljesíteni a 32 fokos hőségben a 3800 méter úszásból, 180 km kerékpározásból és 42 kilométer futásból álló távot.

Megosztás