II. világháborús arzenált rejtegettek

Második világháborús fegyvereket koboztak el rendőrök Bárdudvarnokon és Kaposváron. Előkerült több tucat gránát, lőszer, rakéta valamint lőfegyverek is. Az ügyben eljárást indított a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Még a III. világháború megnyerésére is elegendő lenne az a fegyverarzenál, amit a kaposvári rendőrök foglaltak le október 26-án. A Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei három személyt fogtak el, akik engedély nélkül fegyvereket és lőszereket tartottak két kaposvári és egy bárdudvarnoki ingatlanban.

Kész világháborús bunker a gyanúsított garázsa
Kész világháborús bunker a gyanúsított garázsa

– A rendőrök a 23 éves férfi lakcímén az előzetes szaktanácsadói vélemény szerint többek között vélhetően a második világháborúból származó aknagyújtót, haditechnikai elemeket, töltényeket, gránátokat, tüzérségi gyújtókat, páncéltörő gránát repesz lövedéket, gyújtócsészét és gyújtótesteket találtak és foglaltak leolvasható a police.hu közleményében

Mennyi a sok kézigránát?
Mennyi a sok kézigránát?
Al Capone gyűjteményébe is beillene ez a darab
Al Capone gyűjteményébe is beillene ez a darab
Nem kispályás fegyvereket találtak
Nem kispályás fegyvereket találtak

A Terrorelhárítási Központ munkatársait azért vonták be, mivel, mivel felmerült a lőfegyverrel, vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja. És a gyanú nem volt alaptalan: a helyszíni szemle adatai alapján a bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrök látókörébe került egy 45 éves bárdudvarnoki lakos, akinek lakcímén, valamint egy másik kaposvári személynél tartottak házkutatást. Itt még több antik fegyver került elő: szintén a második világháborúból származó aknavető gránát testeket, gyújtószerkezeteket, puskagránátokat, rugóakna alkatrészt, tüzérségi gránátokat, kézigránátokat, gyutacs alkatrészeket, rakétát, betonromboló gránátot, töltényeket, valamint egy Moszin-Nagant típusú karabélyt, illetve 32 darab éles, 7,62 milliméteres lőszert találtak és foglaltak le.

A lőszerek is élesek voltak
A lőszerek is élesek voltak

A. Andrást, B. Tibort és harmadik társukat előállították a főkapitányságra, ahol közülük két főt gyanúsítottként, egyiküket tanúként hallgatták ki. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a gyanúsítottak a fegyverek és a lőszerek tartásához hatósági engedéllyel nem rendelkeztek. Az ügyben a további eljárást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt szakértők bevonása mellett folytatja.

Fotók: police.hu

Megosztás