Illegális bevándorlókat fogtak a gyékényesi határnál

Embercsempészet alapos gyanúja miatt őrizetbe vettek egy bolgár férfit. A 29 éves férfi két illegális bevándorlót próbált meg hamis papírokkal átjuttatni a gyékényesi határátkelőnél.

A Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányság munkatársai embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki egy bolgár férfit számolt be a police.hu az esetről.

Augusztus 7-én délután a a gyékényesi vasúti határátkelőnél, a Zágráb-Budapest vasútvonalon útlevélellenőrzés közben a rendőrök három, magukat bolgároknak valló férfit igazoltattak. Hamar kiderült, hogy a papírok hamisak, az egyik férfi egy 22 éves szír, a másik pedig egy 25 éves palesztin állampolgár, akiket a harmadik, valóban bolgár férfi próbált meg átjuttatni a határon. A hamis papírokon álnév szerepelt, az ál-útlevelek beszerzésében a bolgár útitárs segédekezett, aki ezért pénzt fogadott el a két bevándorlótól. A két férfi hazánk területére próbált meg bejutni.

A három „bolgárt” a rendőrök leszállították a vonatról, és a Nagyatádi Rendőrkapitányságon előállították őket. A beszerzett adatok alapján megállapították, hogy az utazást a 29 éves bolgár férfi szervezte meg. nyomozók ezért embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették. Másik két társát közokirat-hamisítás bűntett elkövetésével gyanúsítják, akiket kihallgatásukat követően visszakísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz és átadták őket a horvát hatóságoknak.

Az indulókép illusztráció!

 

Megosztás