Ilyen sokat érhet egy használt kerékpár

Szilviáét nemrég lopták el. Azzal járt munkába reggelente, délután pedig a gyerekekért az iskolába. Egyedül neveli őket, így a napi kétszer 20 perces időveszteség sokat számít neki.

A női biciklit nagycsütörtök este is a lépcsőházban hagyta, mint máskor. 

Az egyik szomszéd éjfélkor még látta, amikor hazajött, de reggelre már csak a hűlt helye volt – panaszolta Szilvia. – Nem szoktuk levinni a tárolóba, az egyik szomszéd gyerekbiciklije is ott volt mellette, és amúgy sem egy nagyértékű holmi. Sajnos, a lépcsőház bejárati ajtaját nem lehet zárni.

Szilvia a Széchenyi térről jár takarítani egy, a Dózsa György utca végén lévő vállalkozás telephelyére. Kerékpárral 8-10 perc alatt megtette az utat, gyalog viszont kb. 20 perccel tovább tart. Ez komoly időveszteség a számára, hiszen egyedül neveli a két gyermekét. Reggelente el szokta kísérni őket az iskolába, délután pedig megy értük. Mint mondta, nagy segítséget jelente neki, ha megtalálnák a kerékpárját, vagy ha valaki nélkülözni tudna egyet, és fölajánlaná. 

Az elővigyázatlanságát bánja, mentségére legyen mondva, szerencsére egyáltalán nem jellemző Nagyatádon a lopás: még a betöréses esetekkel együtt is csupán 18 alkalommal fordult elő tavaly, legalábbis ennyit jelentettek a rendőrségen. 

Megosztás