Íme Borbála, a Bütyök Állatudvar játékos bébibáránya

A hónap elején új lakóval gazdagodott a Bütyök Állatudvar: az elárvult kisbárányt Zala megyéből fogadta be a szervezet. Azóta sok örömöt szerzett a gondozóinak.

A Bütyök Állatudvar megalakulása óta folyamatosan fogad be megmentésre, speciális gondozásra szoruló állatokat, az utóbbi hónapokban kis őzeket és különféle madarakat is oltalmába helyezett a nagyatádi szervezet. Legutóbb a civil állatvédők zalai egyesülete kereste fel az állatudvar vezetőjét, Falusi Erzsébetet azzal a kéréssel, hogy egy elárvult, újszülött bárányon tudnának-e segíteni.

A kis jószág, aki végül a Borbála nevet kapta, december végén született, édesanyja, sajnos, elpusztult. A bárányka még az úgynevezett kolosztrumot, azaz a bélflóra kialakulásához szükséges előtejet sem kapta meg, így már életének első napjaiban is emésztési gondjai támadtak. Speciális tápszerre volt szüksége, az állatudvar gyűjtést is szervezett neki.

Szerencsére azóta jobban van, most tehéntejet kap, jó az étvágya – magyarázta Falusi Erzsébet. – Egyelőre a házban tartjuk, még nem eresztjük össze a kecskékkel és a juhokkal, még túl fiatal lenne hozzá. Helyette az emberekkel és a kutyáinkkal szocializálódik. Hihetetlenül játékos, nagyon vicces állatka, rengeteget nevetünk vele. Még nyolc hétig fog szopizni, nagyon örülnénk, ha valaki fel tudna ajánlani az etetésére friss tehéntejet. Más táplálékot ugyanis egyelőre nem kaphat.

Az állatudvar vezetője hozzátette, nagyon örülnének a nagyatádiak anyagi támogatásának is, hiszen nem üzletszerűen működik a szervezetük, a befogadott és megmentett állatokat saját keresetükből és adományokból tartják fenn. Mellette pedig sok karitatív tevékenységet végeznek, így például az Éltes Mátyás iskola gyermekeinek rendszeresen tartanak ingyenes fejlesztő foglalkozásokat. A következő ilyen eseményen már Borbálával is találkozhatnak a gyerekek. 

Megosztás