Iskolások töklámpásai díszítik Segesdet

A tökfaragás hagyománya egyre jobban terjed környékünkön: nem csak városunkban, de Segesden is szerveztek töklámpás készítő versenyt a héten. Az alkotások többségét az általános iskolások faragták.

Több mint 30-an neveztek be az első segesdi tökfaragó versenyre. Az alkotások zömét a IV. Béla Király Általános iskola 4-8. osztályos tanulói készítették. De a helyi bölcsőde és két felnőtt is készített lámpásokat, az egyik tököt pedig a segesdi szociális otthon lakói faragták, „Kolostor” címmel. Még óvodások is kivették részüket a munkából, közülük ketten különdíjasok is lettek a mai eredményhirdetésen.

A versenyt a segesdi önkormányzat segítségével a Szeretlek Segesd Baráti Kör szervezte, a kész műveket a kulturális központ előtti füves területen állították ki. A legjobb három tök készítőjét ajándékcsomaggal jutalmazták:

  1. Dergecz Tamás Kornél, 4. osztályos
  2. Zsobrák Zsombor, 3. osztályos
  3. Dömény Luca

A két különdíjas óvodás pedig Barta Tibor és Hoffmann Anita voltak.

A terület díszítésében nagy szerepet vállalt az iskola 4. osztálya Horváth Ágnes és Virág Anita osztályfőnökök segítségével, akik az itt felállított díszfa mécseseit készítették. A töklámpásokkal tarkított terület igazi elvarázsolt udvar az este pislákoló mécsesek fényében.

Megosztás