Ismét körútra keltek a veterán autók

Több mint 20 különleges régimódi járművel indultak útnak a Régi Vasak Klub tagjai. Az egyesület a közelmúltban alakult, de már több éve szerveznek hasonló felvonulásokat.

Idén is megszervezték a nagyatádi old timerek szerelmesei a már hagyománynak számító veterán autók túráját. Olyan járműrégiségek gyűltek össze ma reggel, mint egy Cadillac, egy Moszkvics, egy Skoda coupé, egy Chrysler Voyager és egy második világháborús, oldalkocsis BMW motor. És persze jó néhány trabant és Lada is. Az idei év attól is különleges, hogy most először egyesületi formában találkoztak az autótulajdonosok. Az alapító, Végvári Valentin szerint nagy sikere van a Régi Vasak Klubjának, már több mint 120 taguk van.

Már évek óta szerveztünk találkozókat, jártunk eseményekre, felvonulásokra, de tavaly ősz óta vagyunk Nagyatád égisze alatt hivatalosan is klub. Kezdetben úgy indult, hogy a nagyatádi és a nagyatád környéki veterán autó tulajdonosokat szeretnénk tömöríteni. Annyiban különbözünk a hasonló egyesületektől, hogy mi nem csak szigorúan a legalább 30 éves, gyári állapotú autók vezetőit várjuk tagoknak, esetünkben a 25 év is elegendő, ha a járgánynak van valami különlegessége és jól karban van tartva. Éppen ezért volt nagy az érdeklődés a jelentkezésre már nem csak helyi, de regionális szinten is, így alakult, hogy vannak tagjaink Zalaegerszegről, Dombóvárról, Nagykanizsáról és Pécsről is.

A Somogyi Veterán Járműbarátok Egyesületével is együttműködnek – tette hozzá Valentin, ők is részt vesznek a mai túrán. Ugyanakkor az idei felvonuláson valamivel kevesebben vannak, mivel a csapat egyik fele egy másik rendezvényen vesz részt, így csak valamivel több mint 20 autós kelt útra a Tesco áruház parkolójából. A túra a Lábod- Barcs – Vízvár – Berzence – Gyékényes útvonalon megy végig, közben több helyen is megállnak, hogy a helyiek megcsodálhassák az old timer autókat, és hogy további résztvevők is be tudjanak csatlakozni. Gyékényesen egy közös piknikezést tartanak ebdészünet gyanánt, ahol kézműves kirakodóvásáron és egy láncfűrészes fafaragó bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők. A túra a Nagyatádra való visszatéréssel ér véget délután 4-5 óra körül.

Megosztás