Ismét lehet közlekedni az Aradi utcában

Bő két hónap után megnyitotta az autós forgalom előtt az eddigi lezárt szakaszt is a felújítást végző E.ON. Egyelőre ideiglenesen állították helyre az útburkolatot, az aszfaltréteg majd a téli fagyok után kerül rá.

Az Aradi utcának a kulturális központ parkolójától a rendőrlámpáig tartó szakaszát okt. 3-án zárta le a szolgáltató, mert gázszivárgást észleltek ott. Kénytelenek voltak feltárni a területet, sőt, nagyobb szakaszon, mint eredetileg tervezték. Végül sikerült elhárítaniuk a hibát, a kedvezőtlen időjárás  azonban már nem tette lehetővé az út megfelelő műszaki állapotú, teljes helyreállítását.

Két hete a képviselő-testület ülésén is felmerült a téma, mert elég nagy forgalmat bonyolít le az adott útszakasz, egyebek között az iskola megközelítése miatt is, a lezárása pedig jelentősebb kerülőre kényszerítette az autósokat.

A télre egy ideiglenes betonréteg fedi a feltárt szakaszt, addig tömörödik, elmúlik a megsüllyedés veszélye, a fagyok elmúltával pedig majd ráterítik az aszfaltréteget.

 

Megosztás