Ismét nagyatádi tűzoltó a lépcsőfutás bajnoka

A hideg és az eső sem tántorította el a több mint 180 versenyzőt – köztük a somogyiakat -, akik részt vettek a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett VII. Turul Lépcsőfutó Bajnokságon.

A szerdai bajnokságon kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, négy korcsoportban, női és férfi kategóriában egyaránt. Elsőként a teljes védőfelszerelésben és acélpalackos légzőkészülékben versenyzők futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya megközelíti a harminc kilogrammot. Őket a sportfelszerelésben indulók követték, akik között sokan másodjára vágtak neki az emelkedőnek, csak már védőfelszerelés nélkül. A verseny zárasaként ismételten a tűzoltók versenyére került sor.

A rendezvény – az eső ellenére is – balesetmentesen zajlott. Noha óriási megpróbáltatás volt védőfelszerelésben vagy sportruházatban is felfutni a célig, így is sokan mosolyogva haladtak felfelé még akkor is, amikor látták, hogy a fele még hátra van. A bajtársiasság itt is megmutatkozott, hiszen az utolsó métereken egymást buzdítva segítették, kísérték fel társaikat a versenyzők. 

A nagyatádi Kiss János Tamás ezúttal sem talált legyőzőkre a 30-40 évesek között, míg a marcali Garai Ferenc és dr. Gelencsér András a korosztályában a negyedik legjobb idővel tette meg a 419 lépcsőfokot. 

Megosztás