Ismét tarolt az RKC!

Ismételten remekeltek városunk kézilabda csapatai! Mind a női, mind a férfi együttes győzelmet aratott a hétvégi meccsek alkalmával. A lányok 33-24-re Mohács, a fiúk 29-27-re Baja csapatán kerekedtek felül.

Részletek Vörös Sándor beszámolójából. Bővebb információ: http://www.rkcnagyatad.hu

 

Férfi NBII

Megőrizte hét és fél hónapja tartó hazai veretlenségét felnőtt férficsapatunk, amely az előzetesen vártaknak megfelelően szoros mérkőzést vívott a Bajai KSE alakulatával, de végül két góllal a vendégek fölé kerekedett.

Együttesünk szem előtt tartva az evés közben jön meg az étvágy aforizmát, bizakodó hangulatban készült a nyolcadik körben esedékes bajnokijára. Az a bizonyos papírforma a mieink mellett szólt, hiszen a Rinyamenti KC és a Bajai KSE között öt hely és öt pont volt a meglévő távolság, ugyanakkor ahogy az elmúlt négy alkalommal, úgy előzetesen ezúttal is a szoros hatvan perc és a kemény csata volt kilátásban.

Mindettől függetlenül Takács László tanítványai az újabb két pont begyűjtésének céljával léptek pályára, s szerették volna tovább nyújtani a remek hazai szériát, hiszen az RKC pályaválasztóként legutóbb még a tavalyi szezonban, 2017. március 25-én veszített tétmérkőzést (Hőgyészi SC 22–31). Ezzel szemben a bajai sárga–kékek vendégként április 9-én győztek, akkor a Pécsi VSE II. (28–33) otthonában zsebelték be a két egységet. A dél–alföldiek az azóta eltelt időszakban többször közel álltak a negatív idegenbeli mérleg megszakításához, azonban nem jártak sikerrel.

Az összeállítások kézhezvétele után hazai oldalon egy régi–új névvel találkozhattunk, ugyanis Horváth Gergő hosszú idő után nem hivatalos személyként, hanem játékosként került a jegyzőkönyvbe. Korábban úgy tűnt, saját nevelési játékosunknak egészségügyi okok miatt fel kell hagynia az aktív játékkal, azonban tizennyolc hónap (!) múltán ismét pályára léphetett. Horváth Gergő legutóbb 2016. május 13-án kapott szerepet, érdekesség, hogy akkor ugyanebben a leosztásban, ugyanígy a Bajai KSE volt az ellenfél.

Azt kaptam a mérkőzéstől, amire számítottam. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz, a Bajai KSE jó csapat, s teljesen más játékstílust képvisel, mint a mezőnyben szereplő ellenfelek. Végig abban gondolkoztam, hogy a két átlövőjüket kell semlegesíteni, ami lényegében sikerült is. Védekezésben olykor becsúsztak hibák, emiatt lett ilyen szoros a mérkőzés. Amennyiben tudunk változtatni hátul, akkor elől könnyebb gólokat fogunk szerezni. A huszonkilenc lőtt góllal elégedett vagyok, de a huszonhét kapott tőlünk sok, mert ebben az osztályban a miénk az egyik legjobban védekező csapat. Gratulálok a fiúknak, a két pont megszerzése volt a cél és a lényeg, amit teljesíteni is tudtunk. – mondta a csapat edzője, egyben játékosa, Takács László.

A mérkőzés végeredménye: Rinyamenti KC – Bajai KSE, 29 – 27

A fiúk újabb két ponttal lettek gazdagabbak
A fiúk újabb két ponttal lettek gazdagabbak

 

Nők NBI/B

Döcögős első félidő után nagyszerű második játékrészt produkált felnőtt női csapatunk, amely a papírformával szemben meglehetősen sima, kilencgólos sikert aratott a Mohácsi TE alakulata felett.

Ha létezik háromesélyes mérkőzés, akkor ez bizony előzetesen annak tűnt, hiszen a tízpontos együttesünk fogadta az eddig nyolc egységet gyűjtő mohácsiakat. A két gárda mutatói között nem sok eltérés volt tapasztalható, sokak szerint egyenlő erők küzdelme volt várható november második szombatján. Ez azonban így nem volt helytálló, ugyanis sem egyik, sem pedig a másik alakulat nem állhatott fel a legjobb összetételében.

Mint ismert, nagyatádi oldalon Nagy Renáta játékára elülső keresztszalag–szakadás miatt ebben a szezonban már nem számíthat a szakmai stáb, vendég részről pedig a bokaszalag szakadással bajlódó első számú kapus, Kiss Orsolya és a rutinos irányító, Székely Katalin hiányzott.

A semleges szurkolók szempontjából igazi csemege volt a mérkőzés, hiszen hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy találattal, de a másik rendszerint egyenlített. Ennek tükrében nem volt meglepő, hogy a 26. minutumban 13–13 állt az eredményjelzőn, ugyanakkor együttesünk a szünetig hátralévő időben nem kapott, ellenben szerzett három találatot, vagyis valamelyest megnyugtató előnnyel térhetett a rövid pihenőre. A második felvonást gyors gólváltás nyitotta, majd a mieink egy 5–0-s rohammal 20–14-re elléptek.

Komoly különbség látszott kidomborodni a felek között, a pályán az történt, amit csapatunk akart: a jól működő védekezés mögött Szalai Evelin hozta a fontos védéseket, míg a támadásokat sikerült magas célzási hatékonysággal értékesíteni, így a 43. percben már kilenc volt közte (25–16). Előzetesen erre minden bizonnyal nem sokan számítottak, de a játékrész derekán az egyetlen kérdés az volt, hogy mikor lesz meg a tízes differencia? Nos, lányaink ezért többször is támadhattak, hogy aztán az ötödik roham után, 28–18-nál számolhasson a vendégekre a közönség.

A hajrában Mato Matijevic a fiataloknak adott több lehetőséget, s bár tizenegygólos előnyt is regisztrálhattunk, a lefújás pillanatában 33–24-s végeredményt könyvelhettünk el, miközben a szép számú publikum vastapssal jutalmazta lányaink teljesítményét.

Nehezen lendültünk játékba, a mérkőzés első felében idegesen játszottunk, türelmetlenek voltunk, kapkodtunk. Szerencsére viszonylag gyorsan rendeztük a sorokat, az idő előrehaladtával egyre jobb lett a játékunk minősége, s a szünetig háromgólos előnyt tudtunk szerezni. A második félidő első hat percét 6–1-re hoztuk, érzésem szerint ekkor megtörtek a vendégek és a folytatásban irányításunk alá vontuk a találkozót. A lányok mind elől, mind hátul maradéktalanul megvalósították a megbeszélteket, nagyon szép győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatnak! – értékelte a lányok teljesítményét a mester, Mato Matijevic

A mérkőzés végeredménye: Rinyamenti KC – Mohácsi TE, 33 – 24

 

További képekért kattintson a Kapcsolódó anyagok cím alatt található Ismét tarolt az RKC fülre!

Megosztás