Itt a farsang farka: ma van az online jelmezverseny beküldési határideje

Az NKSK által meghirdetett farsangi maszkabált határideje ma este 8 órakor fog lejárni. Több korcsoportban is díjazzák a legjobb egyéni és csoportos jelmezeket. Öltse magár legötletesebb álruháját, és játsszon ön is!

Idén a farsangi időszak január 6-tól február 17-ig tart, így azok, akik Bálint napon öltenek magukra jelmezt, még a farsang szellemében megtehetik. Ilyenkor szokás a télbúcsúztató hagyományoknak élni, a busók Mohácson megindulnak és elijesztik a hideg időt, zajos mulatságokkal rémisztjük el az ártó szellemeket, illetve ilyenkor szokás a telet jelképező kiszebábot elégetni.

Farsang vasárnapjától a hamvazószerdáig tartó időszakot nevezzük mi magyarok a farsang farkának – ez a karneváli időszak csúcspontja, ilyenkor lehet a legnagyobb dínomdánomot tartani, és ekkor lehet még utoljára nagy lakomát csapni, hiszen utána elkezdődik a húsvéti böjti időszak. Ehhez a nagyatádi éttermek jóvoltából bőségesen válogathatunk Valentin napi fogásokból, mellé pedig bolondozásképpen ajánljuk a Nagyatádi Kulturális és Sportközpont online jelmezversenyét!

Már több mint húsz résztvevője van, és még mindig lehet beküldeni jelmezes képeket több korcsoportban, és akár a család több tagjával összeállva csoportos kategóriában is! A jelmezes fényképeket ma 20:00-ig lehet beküldeni üzenetben a Nagyatádi Kulturális Központ Facebook-oldalára vagy emailben az info@nksk.hu címre! A jelmezverseny részletes leírásáért kattintson ide!

Tavaly még a járványhelyzet lehetővé tette, hogy a város megünnepelhesse a farsangot, erről itt láthatnak egy összefoglalót:

Megosztás