Itt az első hó!

Az intenzív havazásból nyugaton már 20 centi hó hullott, és most jutott belőle Somogyba, így Nagyatád környékére is. Várjuk a havas fotókat!

Az éjjel érkezett az újabb mediterrán ciklon a halmazállapot színes palettáját felsorakoztatja. Az intenzív havazásból nyugaton már 20 centi hó hullott. A havazás egyre nagyobb területet hódít meg, keletebbre is hóba vált az eső – írja az Időkep.
Több helyen viszont ónos eső, fagyott eső teszi rendkívűl csúszóssá az utakat. A dunántúli és középső tájakon elsőfokú riasztás van érvényben az ónos eső miatt.

Ma általában borult lesz az ég, csak késő estétől nyugaton kezdődhet némi szakadozás az Országos Meteorológii Szolgálat jelzése szerint. Sokfelé várható csapadék: északnyugaton tartós, kiadós havazásra, a Dunától keletre döntően esőre, másutt vegyes halmazállapotú csapadékra kell számítani. A Dunántúlon egyre nagyobb területen vált át a halmazállapot havas esőre, majd hóra, így estére a Dunántúl nagyobb része fehéredhet ki. A nyugati megyékben vastag hóréteg is kialakulhat. Késő délutántól nyugat felől szűnik a csapadék és egyre inkább északkelet felé vonul. Hajnalban nagy területen képződhet köd, amely helyenként péntek napközben is tartósan megmaradhat. Pénteken hosszabb-rövidebb napos időszakokra csak kevés helyen számíthatunk. A legtöbb helyen számottevő csapadék nem valószínű, a Tiszántúlon azonban napközben még kisebb eső előfordulhat. A tartósan borult tájakon hószállingózás, szitálás sem kizárt. Ma a Dunántúlon az északi, másutt a keleties szelet, majd péntek hajnaltól már a délies szelet kísérhetik időnként élénk, olykor erős széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -6 és + 3 fok között alakul, keleten lesz enyhébb az idő. A vastag hóval borított tájakon akár -10 fok alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 0 és +5 fok között alakul, de a vastagabb hóval fedett tájakon egész nap fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.

Havas fotóitokat várjuk Nagyatádról és Dél-Somogyból!

Érkeznek az első képek, köszönjük!

És újabbak is:

Köszönjük az esti felvételt is.
Köszönjük az esti felvételt is.

 

Megosztás