Itt vannak a választási eredmények: a körzet győztese Szászfalvi László

A somogyi 2. számú választókörzetben, akárcsak az ország jelentős részében, fideszes győzelemmel zárultak a választások. Nagyatádon ugyanakkor Ander Balázs szerzett több szavazatot, és a listán is az ellenzék nyert.

A 2022-es országgyűlési választások a Fidesz-KDNP győzelmével zárultak, a kormánypárt a madátumok kétharmadát szerezte meg. Somogy megye is naracssárgára színeződött: mind a négy választókörzetben fideszes képviselő lett a győztes:

SOMOGY, 01. számú OEVK
Kaposvár
GELENCSÉR ATTILA (FIDESZ-KDNP)

SOMOGY, 02. számú OEVK
Barcs
SZÁSZFALVI LÁSZLÓ (FIDESZ-KDNP)

SOMOGY, 03. számú OEVK
Marcali
MÓRING JÓZSEF ATTILA (FIDESZ-KDNP)

SOMOGY, 04. számú OEVK
Siófok
WITZMANN MIHÁLY (FIDESZ-KDNP)

Az országos részvételi adatok valamivel elmaradtak a 2018-as választásokhoz képest, de nem jelentősen, a különbség még egy százalék sincs. Városunkban arányaiban jóval többen mentek el szavazni tegnap, mint az egész körzetben.

Nagyatádon a 2018-as eredményekhez hasonlóan ismét az ellenzéki képviselő, Ander Balázs szerzett több szavazatot, 3109-en voksoltak az összefogás egyéni jelöltjére városunkban, míg a Fidesz jelöltje, Szászfalvi László 2292 szavazatot kapott. Az országos listás szavazáson is nem sokkal ugyan, mindössze 7 szavazattal, de az ellenzéki összefogás kapott több voksot.

A körzet egészét tekintve azonban nálunk is egyértelmű volt a fideszes győzelem: Szászfalvi László a a somogyi 2. számú választókörzetben a szavazatok több mint 59 százalékát nyerte el, vagyis nagyobb arányú volt az idei győzelme, mint 2018-ban (akkor 51,6% volt a körzetben a képviselőre leadott szavazatok aránya.)

A nagyatádi eredményeket a helyi választási iroda adataiból számoltuk. 

Megosztás