Ittasan lopott autót a nagykorpádi fiatalkorú

Érdemes is volt neki: egészen a szomszéd utcáig jutott vele. Ott rögvest belehajtott az árokba. Ennyiből akár előre ki is hívhatta volna a rendőröket.

Legutóbb szeptemberben bukkantunk hasonló lúzerra a rendőrségi hírek között. Akkor egy nagyatádi férfi betörési kísérlete alakult komédiába illően: előbb beszorult a raktárba, ahova betört, majd egy ellopott autóval az árokba borult. Ott ült mellette, amikor a rendőrök rátaláltak.   

Nagykorpádi „hősünket” a szombat esti láz ragadta el Rinyaújlakon: az ismerőseinél töltött italozás alapozta meg a kellő hangulatát, ezen felbuzdulva a társával együtt elkötötte a házigazda autóját a ház elől. Mint már említettük, talán egy kanyart még sikerült bevenniük, aztán a szomszéd utcában nyomban árokba hajtottak.

Innen idézzük a hivatalos rendőrségi közleményt: „A körzeti megbízottak a fiatalkorút rövid időn belül elfogták és előállították a Barcsi Rendőrkapitányságra, ellene járművezetés ittas állapotban vétség és jármű önkényes elvétele bűntett miatt indítottak eljárást.”  

Az Atádhír munkatársai körében végzett rögtönzött közvélemény-kutatás a következő eredményt hozta: a többség véleménye szerint hősünk azért indult halaszthatatlanul útnak, mert hirtelen ötlettől vezérelve karácsonyi ajándék vásárlására érzett ellenállhatatlan indíttatást. Tudjuk be az ünnepi készülődés lázának az esetet.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás