Jelentős turisztikai fellendülésben bíznak a térség szolgáltatói

A gyógyfürdő felújítása, a Széchenyi 25. megnyitása és a Mándy-kastély magánberuházása – ezek a legfőbb turisztikai célú fejlesztési tervek Nagyatádon, hangzott el a Nagyatád-Rinyamente TDM Egyesület közgyűlésén.

A 2011-ben alakult egyesületnek 38 tagja van jelenleg a térség turisztikai szolgáltatói köréből. Nagyatádon és környékén a desztináció turisztikai vonzerejét a természeti, táji adottságai, a termál- és gyógyvizek jelenléte, valamint gazdag kulturális értékei adják.

Az ülésen elfogadták a tavalyi beszámolót, és megbeszélték az idei terveket. Mint elhangzott, reményeik szerint egy sokkal jobb év következik.

Készítenek négy-öt hirdetőoszlopot, amelyeken az egyesület szolgáltatói jelennek meg. Ezeket a nagyobb forgalmat lebonyolító helyeken állítják föl: Nagyatádon a Hotel Solarban, a fürdőben és a Park Hotelben, Csurgón és Kisbajomban. Frissítik az online fotótárukat, a partnerekről új képeket készítenek, hiszen van, akik fejlesztették a szálláshelyeiket. Figyelemmel kísérik, hogy megjelennek-e turisztikai pályázatok, amelyeket kihasználhatnának.

Az ülésen Ormai István polgármester ismertette Nagyatád turisztikai célú fejlesztési terveit. Mint mondta, aláírásra vár a nagyatádi gyógyfürdő teljes korszerűsítésének első üteme; hamarosan elkészül a Széchenyi 25. galéria és közösségi ház; egy hazai nagybefektető pedig elkezdi a Mándy-kastély és parkja felújítását. Ezeknek a beruházásoknak köszönhetően lényegesen bővülni fog a helyi szolgáltatások köre, és több turistát lehet vonzani a térségbe, hangsúlyozta a polgármester.

 

 

Megosztás