Jobb lesz az ivóvíz a Tallián utcában

A közmű ellenőrzése zajlik a Tallián utcában. A munkálatok az út- és járdafelújítás előkészületei, amelyek a nyáron kezdődik majd. A mostani vizsgálatok rámutattak, hogy szükség van a gáz- és vízvezetékek cseréjére.

Olvasóink jelezték, hogy munkálatok kezdődtek  a Tallián utcában. Kérésünkre Svégel Gábor, az önkormányzat műszaki irodavezetője elmondta: előkészítik a Tallián Andor utca útburkolatának és járdájának a felújítását. Ehhez most a közműhálózatot vizsgálják át, mielőtt az utak rekonstrukciója megtörténne.

A feltárások alapján megállapították, hogy az ivóvíz- és a gázvezetékek állapota már nem megfelelő, ezért szükség van azok cseréjére. Jelenleg egyeztetések folynak a szolgáltatókkal a csövek modernizálásával kapcsolatban, ezután pedig nyár elején cserélik majd le a régi vezetékeket. Ha a víz- és gázcsövek megfelelő állapotúak lesznek, megkezdik az út- és járdafelújítási munkálatokat is. Erre várhatóan a nyári időszak második felében kerül majd sor. A rekonstrukció során a Tallián utca Korányi és Czindery utca közti szakasza újul majd meg.

Megosztás