Jól szerepeltek a nagyatádiak a regionális szavalóversenyen

Két nagyatádi diák jutott tovább a Regösök Húrján szavalóverseny országos gálájára. A múlt hétvégén tartott regionális döntőn kiemelkedő sikereket értek el a hazai versmondók.

43 jelentkezőből 38-an érkeztek meg az idén nyolcadik alkalommal Nagyatádon megrendezett dél-dunántúli regionális vers-és prózamondó versenyre. A kulturális központ adott otthont idén először e rangos megmérettetésnek. A versenyzők négy megyéből érkeztek. Háromtagú szakmai zsűri hozott döntést abban, ki utazik június 1-jén Budapestre, az országos gálára: Hosszú Katalin Kaleidoszkóp- díjas versmondó, Király Erika Radnóti-díjas versmondó és Kiss László a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, Radnóti-díjas rendező.

Öt nagyatádi versmondó is bejutott a regionális döntőbe, közülük két Árpád iskolás diák mehet az országos gálára:
Bogdán László 7. b osztályos tanuló I. helyezett
Maczinkó Gyöngyvirág 8. a osztályos tanuló II. helyezett, különdíjas, Nagyatád Város Különdíjasa

Mindkét tanuló felkészítő nevelője Vojkovics Gyuláné. Hornyák Katalin, az Ady Endre Gimnázium magyartanára is sikeresen szerepelt tanítványaival. A rendezvényt nagy közönségsiker, szakmai, partneri elismerés követte.  szervezők külön köszönetüket fejezik ki a két tehetséges tanár megnyitó szerepléséért. Vajdáné Bozsóki Bernadett és Maronics Melinda dala elkápráztatta a közönséget. 

Megosztás