Jön a zivatar, kiadták a másodfokú riasztást!

A Nagyatádi járás területére kiadta a meteorológiai szolgálat a másodfokú figyelmeztetést. Hevesebb zivatar kialakulására lehet számítani, rövid idő alatt 22-25 mm csapadék is hullhat.

A másodfokú veszélyjelzés szerint a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is! Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 25 mm-t meghaladó csapadék is hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint erősödő gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és többfelé várható zápor, zivatar, elsősorban délnyugaton helyenként heves zivatar is valószínű felhőszakadással, jégesővel, szélviharral. Késő estétől nyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, akkor inkább már csak keleten fordulhat elő csapadék. A gyakran élénk északnyugati, nyugati szelet több helyen erős, zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Ma napközben és este több hullámban valószínű zivatarok kialakulása. Heves zivatarokra is számíthatunk, erre délután leginkább Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon lesz esély, aztán az éjszaka második felében megszűnik a csapadék. Ma az említett jelenségeket viharos (60-90 km/h) vagy károkozó széllökés, jégeső és esetleg felhőszakadás kísérheti.

Nagyatád térségében 22-25 mm csapadék várható. A 30 fokos hőmérséklet késő estére 20 fokra, holnap hajnalra pedig 16 fokra hűl.

Megosztás