Jubileumi fasort ültetnek Nagyatádon az 50. évfordulón

Ötven év, ötven fa: Nagyatád várossá nyilvánításának 50. évfordulója alkalmából jubileumi vadgesztenyefasort létesít a település. A leendő sétányt szegélyező fasor ültetéséhez támogatókat keres az önkormányzat.

Nagyatád 1971. április 25-én lett – történelme során harmadszor – városi jogállású település. Ennek 50. évfordulóját ünnepeljük az idén. A kerek évforduló alkalmából 50 fa ültetését tervezi az önkormányzat.

A vadgesztenyefák a Szent István parkot fogják díszíteni. A fasor a sportcsarnok előtti tér mellől, a sétánytól indul majd, az Aradi úti garázsok mellett folytatódik, majd a zsidó temető kerítésével párhuzamosan a szervizúton keresztül, a szánkózódomb aljánál elhaladva kanyarodik északra. A park járdáját keresztezve a sétány a piactér felé húzódik, aztán keletre fordul, és a székely kapunál éri el a meglévő gyalogjárdát.

Az önkormányzat azt szeretné, hogy minél többen részesei legyenek a fasor létesítésének. Lehetőség van arra, hogy magánszemélyek, intézmények, vállalkozások, gazdasági társaságok, civil szervezetek az időszak (1971-2021.) egy-egy évének a kiválasztásával és egy-egy fa megvásárlásával a jubileumi fasor létrehozóivá váljanak. Ehhez 21 ezer forintos faültetési támogatást vállalhatnak.

A fákat április 30-án közösen tervezik elültetni. A megrendelésüket, ültetési helyük kijelölését, a gödrök kiásását, a facsemeték odakészítését a városgondnokság végzi. A további részletekről és a szabad évszámokról 82/504-533-as telefonszámon lehet érdeklődni. A felhívás és a jelentkezési lap itt elérhető.

Megosztás