Karácsonyi fenyők hamarosan a piacon!

Egyre több karácsonyi dekorációt lehet kapni a piactéren. Jövő szombattól már fenyőkből is válogathatunk.

Szombati zsibongás a piactéren
Szombati zsibongás a piactéren

Az advent beköszöntött a nagyatádi paictérre is. Még ha ez mindössze csak annyit jelent, hogy már itt-ott karácsonyi témájú ingóságok is sorakoztak a pultokon. Forralt bor illata még nem érződik egyelőre sehol, csakis a lángosé, és a vásárcsarnokban a hurkáé. Az advent így egyelőre csak mint apró materialista szál fűződött be a piac színpompás szövetébe. De persze a kofások között, a vásárló-alkudozó tömegben sétálva nem is az elmélyülés gondolatai fűtenek át, tanmeséket az adventről, a várakozás és felkészülés ünnepéről nem lehet kapni a standoknál.

Hagyományos hétvégi program: hurka- és kolbászevés a vásárcsarnokban
Hagyományos hétvégi program: hurka- és kolbászevés a vásárcsarnokban

Viszont szép számmal akadnak már díszek, világító mikulások. Egy másik standnál kézműves karácsonyi díszeket is árulnak. Más soroknál ládaszámra állnak a nagyatádi szaloncukrok. Gyűlnek a Mikulás, az Advent és a Karácsony ünneplésének egyszerű kellékei. Mindenesetre, a város még nem lépett át teljesen a hideg őszi napok morcosságából a tél meghitt várakozásának szakaszába. Ha a hóesés is kicsit megsimogatná a várost, talán nagyobb adventi hangulat uralkodna, de végtére is még csak holnap gyújtjuk meg az első gyertyát a koszorún. 

A tömegben, talán az advent jeleként, gyakrabban veszünk észre egy mosolyt
A tömegben, talán az advent jeleként, gyakrabban veszünk észre egy mosolyt

A piactéri felügyelettől megtudtuk, jövő szombattól már kaphatóak lesznek a karácsonyfák is. Ez a bejelentés már csak azért is érdekes, mert arra nem tudtunk választ kapni, hogy mikor volt erre a piacon utoljára példa? Ha minden igaz, évek óta egy őstermelő sem árusította az örökzöldeket a piactéren. Idén a berzencei csapat fog kivonulni a buszmegálló előtti zöld területre tűleves portékájával. Négyféle fenyőt árulnak majd: ezüst, arany douglas, luc és normand. A karácsonyfákat egészen Szenteste előtti napokig lehet majd kapni. 

Megosztás