Karácsonyi kavalkád a kulturális központban

Gyerekzsivajtól és karácsonyi melódiáktól volt hangos a kulturális központ aulája egész délután: a nagyatádi kézművesek standjainál válogathattunk ajándékokat karácsonyra.

Igazi ünnepi hangulatba kerülhettek azok, akik délután ellátogattak a kulturáliskKözpontba, ahol immár sokadik alkalommal rendezték meg a karácsonyi vásárt. Odakint még finoman szállingózott a hó, amikor kinyitották a kapukat: a betévedőket számos kellemes illat fogadta: a fűszeres forraltbor gőze keveredett a kézműves szappanok, a mézeskalács és a méhviasz aromájával. A bejáratnál az első standnál fából faragott játékok, sípok sorakoztak, melyeket a gyerekek vidáman adtak körbe, nagy zenebonát csapva. A kézművesek standjainál mindenki találhatott magának kedvére valót: különböző ékszerek, díszek, festett üvegtálak, horgolt angyalkák, kecsktejből készült szappanok, mézzel teli csuprok és kézzel készített táskák közül válogathattunk.

A kamarateremben kézműves foglalkozás keretében felakasztható, nagy karácsonyi csillagot fabrikálhattak az érdeklődők. És persze a felállított színpad sem maradt üresen. Először a Nyitnikék Óvoda gyerkőcei adtak elő műsort, melyben karácsonyi dalokkal és mondókákkal készültek, volt, aki angyalnak öltözve.

Így készültek a csillagok
Így készültek a csillagok
A gyerekek is jól érezték magukat
A gyerekek is jól érezték magukat

Utánuk folyamatos élőzenével szórakoztatták a vásározókat: fellépett Vránics Ildikó, Györfi Zsófia és Lescsisin Marianna, a MintAgyerek zenekar és a zeneiskola pedagógusai: Ágh Lászlóné Horváth Petronella, Lescsisin Marianna és Birkás Csaba. Az előadás utolsó dalánál óriás csillagszórókat gyújtottak meg, és a résztvevőknek osztották szét, akik a dallamok ritmusára rajzoltak fényeket a levegőbe. A vásár végére a hó ismét szállingózni kezdett. 

 

 

Megosztás