Kéménytüzekhez és szarvassal ütköző autóhoz is vonultak a tűzoltók

A hétvégén főként tűzesetek adtak munkát Somogy megyében a tűzoltóknak. Több kéményben is beizzott a lerakódott korom. Az elmúlt három napban összesen huszonkétszer riasztották a tűzoltókat.

Pénteken Szabáson, egy családi ház kéményében kapott lángra a lerakódott korom és kátrány, majd a tűz átterjedt a tetőszerkezetre is. A nagyatádi hivatásos tűzoltók eltávolították a még lángoló égésterméket a tűztérből, majd megbontották a födémet, és eloltották a még izzó, parázsló részeket. 

Egy családi ház tetőszerkezete égett Marcaliban, a Hegyalja utcában péntek este. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt minden lakó elhagyta az épületet. Az egységek két vízsugárral eloltották a lángokat, majd átszellőztették az ingatlant.

Szombaton kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül negyven négyzetméteres melléképület Kaposváron, a Pipacs utcában. 

Szombaton szintén kéménytűzhöz vonultak Szabásra a nagyatádi hivatásos tűzoltók. Az egység kitisztította az égéstermék-elvezetőt, és kéményseprőt hívott a helyszínre. A ház lakói a kéménytűz után a fűtést nem tudták más módon megoldani, így ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Vasárnap reggel szarvassal ütközött, majd az árokba hajtott egy autó Boronka és Csömend között. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban ketten utaztak, őket a mentők további vizsgálatokra kórházba szállították.

A födém és a szellőzőben lerakódott zsír gyulladt meg vasárnap délután egy siófoki étteremben, a Mártírok útján. Vasárnap kéménytűz volt Barcs és Babócsa településein is. A barcsi hivatásos tűzoltók mindkét helyszínen rövid időn belül eloltották a tüzet, és megszüntették a veszélyt.

Megosztás