Kerékpárút-építés: panasz és válasz

Akadtak, akik szerint nem lehet sérülésmentesen autózni a házuk és az úttest között a felbontás miatt. A kivitelező állítja, szabályosan járnak el, ha mégis bárkinek jogos igénye lenne, helytállnak érte.

A nagyatádi kerékpárút-hálózat bővítése régi igénye az itt élőknek. Az uniós forrásból megvalósuló beruházás során egyebek között a Dózsa György utcában is előkészítette a kivitelező az úttest nyugati oldalát a megfelelő szélességű bicikliút kialakítására.

A mélyedés miatt nem lehet biztonságosan ki-be járni a felhajtóra, az én kocsim és másé is megsérült már emiatt – kifogásolta az egyik lakó. – Szerintem az építést végző cég feladata lenne ezt megoldani addig is, amíg az aszfaltozás elkészül.

A kivitelezést egy konzorcium végzi, amelynek a nagyatádi tagját sikerült elérnünk. A Novics Kft. ügyvezetője azt mondta, két megkeresés érkezett ez ügyben hozzájuk. A marást és az újraaszfaltozást ugyan éppen a másik vállalkozás végzi, de válaszolt a felvetésre.

Az egész városban, pl. a Szabadság utcában is a szabványnak megfelelően biztosítjuk a ki- és beközlekedés feltételét – szögezte le Novics Péter. – Eszerint legalább 4 cm-es szintkülönbség esetén kell feltölteni az ilyen helyszíneket. Egyébként a közút szakfelügyelője és az építkezés műszaki ellenőre hetente ellenőrzi a beruházást. A Dózsa utcában a problémát az okozza, hogy az út szintje sokkal lejjebb van, mint a járdáé, a meredekre ráforduló autó eleje leérhet. Ahol jelezték a gondot, még aznap megcsináltuk, ha indokolt volt, máshol is. Igyekszünk mindent elkövetni, hogy anyagi kár ne következzen be.

Ha mégis történne ilyen, és jogos az igény, maradéktalanul helyt állnak az esetleges kárért, tette hozzá az ügyvezető.

Megosztás