Keszei: komoly lehetőségek vannak a csapatban

Ha nem lennék maximalista, teljesen elégedett lennék, de továbbra is azt mondom: tavaszra lesz igazán jó ez a fiatal csapat – így értékelte az őszi szezont az Atádhírnek a Nagyatádi Futball Club edzője.

A Nagyatádi Futball Club azonos pontszámmal, gólkülönbséggel szorult a második helyre a megyei bajnokság őszi szezonjának a végére. Az idényzáró meccsen 3:1-re győzték le a Karád csapatát a hétvégén.

–         A mérkőzéssorozat elején kitűzött célt a csapat és a stáb is teljesíteni tudta – értékelte a bajnoki idény első felét kérdésünkre Barna László szakmai igazgató. – A fiúk sok új elemmel találkoztak taktikailag és az edzéseken is. Amit megpróbáltunk velük, ahhoz ők alkalmazkodtak, úgyhogy jó úton járunk. A bajnokság sorsa pedig természetesen tavasszal fog eldőlni.

Az NFC 5 pontot veszített az ősszel: kettőt a Fonyód elleni döntetlennel, hármat pedig a Vasastól idegenben elszenvedett vereséggel.

–         Ez a két meccs nem jött össze, ha csak erre gondolok, akkor azt mondom, hogy a francba! – kezdte az értékelést Keszei Ferenc edző. – A Fonyód elleni meccsen voltak helyzeteink, amelyek kimaradtak, ők viszont egy kapura lövésből betaláltak. A Vasas elleni meccs viszont az én saram, ott óvatosabbnak kellett volna lennem. Ez közvetlenül a Lelle elleni összecsapás után volt, ahol egy egyértelmű rivális ellen sikerült 0:2-ről 3:2-re fordítanunk, és ez nagyon pozitív nyomokat hagyott bennünk. Nagy lett az önbizalom, jó lett volna az újabb rangadó előtt egy másik mérkőzés, hogy mindenki alaposabban készüljön fel a nagyobb kihívásra. Szóval, a Vasas elleni egyenlítés után meg kellett volna állítanom a csapatot. Ha nem nyíltunk volna ki és támadtunk volna még jobban, hanem egy zárt, védekező játékkal folytatjuk, amiből a kontrákra építünk, akkor nyerhettünk volna. Azonban az igazság kedvéért azt is meg kell mondanom, hogy több olyan szoros meccsünk is volt, amit végül a hajrában sikerült csak megnyernünk. Szóval, így reális a kép.

A mester szerint összességében nagyon jó teljesítményt nyújtott a gárda. Ezzel az eredménnyel a bajnokság kezdetén mindenki kiegyezett volna. Elismerte, hogy a nyáron egyértelműen erősödött az NFC az igazolásokkal, ugyanakkor hozzá tette: rendkívül fiatal a csapat, a 24-es keretben egyetlen 30 éven túli van, a többiek fele 21-27 év, a másik fele pedig 16-21 év közötti.

–         Most is azt mondom, mint az elején: ez a csapat tavaszra lesz igazán jó, és én komoly távlati lehetőségeket látok benne – tekintett előre az edző.

 

 

Megosztás