Két hete holtan heverhetett otthonában egy atádi férfi

Kedd este mentek ki a rendőrök az illető házához a bodvicai szőlőhegyre, mivel egyik rokona már régóta nem tudta őt elérni. A szomszédok azt hitték, kórházban van, valójában már valószínűleg két hete halott volt.

A nyugdíjas, 60 év körüli férfira tegnap este hét óra körül találtak rá a rendőrök a bodvicai szőlőhegyen fekvő házában. Értesüléseink szerint egyik rokona többször próbálta őt elérni, de körülbelül két hete nem volt kapcsolható a telefonja, feltételezhető tehát, hogy már akkor elhunyt. A dűlőben többen laknak, a szomszédoknak fel is tűnt, hogy már jó ideje nem látták a férfit, ám nem gyanakodtak arra, hogy baj lenne, és nem is értesítettek senkit.

– Sokat szokott betegeskedni, sokat járt a kórházba, nem egyszer bent tartották. Azt gondoltuk, biztos most is bent van. A házba meg nem akartunk bemenni, más birtokára betörni mégsem szabad, ugye – mondta az egyik helybéli lakos.

Nem ez volt mostanában az első eset, hogy a szőlőhegyen valaki a saját otthonában egyedül halt meg, bármiféle segítségnyújtás nélkül. A helyiektől úgy értesültünk, hogy egy hónappal ezelőtt egy fiatalabb nő hunyt el, valószínűleg betegség következtében. Őt viszont már másnap megtalálták az ismerősei.

Mindenhol, Nagyatádon is nagyon sok az egyedül élő, idős ember, ráadásul többnyire még betegek is. Mindenkor, ezekben a vészterhes időkben pedig különösen fontos lenne, hogy figyeljünk egymásra. Vegyük észre, ha naphosszat nem mutatkozik a szomszéd, nem veszi föl a telefonját a rokonunk, barátunk.

Nincs szomorúbb, mint úgy élni és úgy meghalni, hogy napokig senki ránk se nyitja az ajtót: mindenkitől elhagyatva.

(A nyitókép illusztráció.)

 

Megosztás