Két tűzeset egymást követően Nagyatád térségében

Az egyik tűzeset tizenkét óra után tíz perccel történt Nagyatád belterületén, a másik pedig Lábod szőlőhegyen kettő óra után. Mindkét tüzet sikerült gyorsan megfékezni.

Tűz ütött ki egy melléképületben dél után nem sokkal Nagyatádon, a Selmecbányai utcában.

Az autóval éppen hazaérkező feleségem vette észre a füstöt – mesélte Péntek Imre Miklós tulajdonos. – A melléképületben jelentős kár keletkezett, illetve a benne lévő eszközök is használhatatlanná váltak. Itt tartottunk például több biciklit, fűnyírót és szerszámokat is.

A tűzoltók gyorsaságának köszönhető, hogy a szomszédos házra nem terjedtek át a lángok. Az épülettűz keletkezésének okát még nem tudják.

Innen Lábodra siettek a lánglovagok. Két lakó jelentette, hogy a szőlőhegyen kigyulladt a rét. 1,5–2 hektáron égett az akácos avar és a gyümölcsfák. A lángok három présházat is veszélyeztettek. A helyszínre a Lábodi Önkéntes Tűzoltók érkeztek elsőként három fővel, majd a Nagyatádi Hivatásos Tűzoltóság is kiérkezett egy szerkocsival és vízszállítóautóval. A nagy szárazság, a szél és a csapadékhiány miatt gyorsan kellett dolgozniuk. A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen.

Továbbra is szabadtéri tűzesetek adják a tűzoltói beavatkozások nagy részét Somogyban. A hét első napján tíz alkalommal riasztották a megye tűzoltóit: a reggeli órákban egy lángoló pajtához, a nap folytatásában viszont avar- és nádastüzek oltását végezték az egységek – olvasható a katasztófavédelem oldalán.

 

 

Megosztás