Kétszer több riasztás a hétvégén, Nagyatádon a nádas égett

18-szor riasztották a megye tűzoltóit a hétvégén. Vasárnap Nagyatádon, a Zrínyi közben izzott a nádas. Szombaton Böhönyén gyulladt ki egy farakás, pénteken pedig egy óriási fa dőlt az útra Barcs mellett.

A mögöttünk álló hétvégén kétszer annyi riasztása – szám szerint 18 – érkezett a tűzoltóknak, mint az előzőn. A péntek telt legaktívabban, ekkor tizenegy alkalommal vonultak a somogyi egységek. Műszaki mentéseknél, szabadtéri és lakástüzeknél egyaránt szükség volt az elmúlt napokban a tűzoltók munkájára. Az időszak során három téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba.

A Szulok és Barcs közötti úton egy húszméteres, kidőlt fa úttesten fekvő ágai képeztek forgalmi akadályt pénteken este. A kiérkező barcsi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel távolították el a faágakat.

Szombaton délután Böhönye Diófa utcájában kigyulladt egy tűzifarakat. A böhönyei önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal percek alatt eloltották a tüzet.

Vasárnap délután Nagyatádon a Zrínyi közben mintegy tíz négyzetméteres területen izzott, égett a nádas. A nagyatádi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Lángra kapott a nádas vasárnap este a 68-as főút mellett, Szenyérnél. A tűz veszélyeztette a közeli nyírfaligetet. A marcali hivatásos és böhönyei önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel fojtották el a mintegy 100 négyzetméteren pusztító lángokat.

Megosztás