Kezdődik az óvodai beiratkozás

A szülőknek szándéknyilatkozatot kell kitölteniük. A 3. életévét augusztus 31-ig betöltő gyermekek automatikusan felvételt nyernek. A mostani kényszerű szünet miatt nyáron minden gyereket fogadnak az ovikban.

A 2020-21-es nevelési évre hamarosan kezdődnek a beiratkozások Nagyatádon. A város óvodáiba most 320-nál is több gyermek jár, az elmúlt három évben folyamatosan nőtt a számuk: azóta körülbelül egy csoportnyival lettek többen.

Minden óvodakötelesnek lesz hely, emiatt nem kell aggódni – nyugtatott Laczikné Koleszár Éva, a Nagyatádi óvodák vezetője. – Aki a 20-21-es nevelési évben óvodába akarja hozni a gyermekét, nyugodtan jelentkezzen. Persze, az elképzelhető, hogy lesz olyan kisgyermek, aki ebben a tanévben még nem kerül be, de csak azért, mert még nem óvodaköteles. És biztosan lesznek olyan óvodák is, amelyekben túljelentkezés lesz.

Ahogy mondtuk, most ténylegesen több mint 320 ovis van a városban, de a rendkívüli intézkedések miatt valójában csak nyolc apróságot visznek a szülei az intézményekbe: rájuk két külön kis csoportban vigyáznak az óvónők.

Lassan, de növekszik a számuk, viszont csak nagyon indokolt esetben fogadjuk most a kisgyermekeket – mondta az óvodák vezetője. – A szülőknek nyomtatványt kell kitölteniük, amiben az alapos indokokat is fel kell tüntetniük.

Felmerül a kérdés: mi lesz azokkal a kicsikkel a nyáron, akiknek a szülei most kényszerszabadságon vannak.

Valóban, biztosan sok szülőnek kell majd nyáron dolgoznia, természetesen már mi is gondoltunk erre: ha kell, akkor két óvodánk lesz nyáron ügyeletben, de minden igényt ki fogunk elégíteni – jelentette ki Laczikné Koleszár Éva.

Most annyit kért: mivel a beíratások április 14-17. között lesznek, minden érintett szülő töltse ki az erre vonatkozó szándéknyilatkozatot. Ez elektronikusan el is kérhető innen: ovikozpont.nagyatad@gmail.com. A szándéknyilatkozaton egyebek között szerepelnek a gyermek adatai és a telephely megnevezése.

A legfontosabb, hogy aki csak teheti, az elektronikus formát használja – hívta fel a figyelmet az óvodák vezetője. – Ezeket a nyilatkozatokat tehát április 14-17. között küldjék el, előbb ne! Nem számít a beérkezés sorrendje.

A felvétel elbírálásának egyetlen szempontja van: augusztus 31-ig betölti-e a gyermek a 3. életévét. Aki igen, automatikusan felvételt nyer. A második körbe azok kerülnek, akik év végéig (2020. 12. 31.) betölti ezt az életkort. A harmadikba pedig azok, akik csak jövőre töltik be. Az utóbbi két kategóriába tartozók nem óvodakötelesek. Őket csak abban az esetben veszik fel idén, ha marad elég férőhely az óvodában.

A Nagyatádi óvodák telephelyeinek felvételi körzetei
A Nagyatádi óvodák telephelyeinek felvételi körzetei

 

Megosztás